Voor eigen risicodragers Ziektewet en WGA

De wetgeving biedt werkgevers de mogelijkheid om eigenrisicodrager voor de Ziektewet te worden. Voor middelgrote en grote bedrijven kan dit een voordelige oplossing zijn, meestal in combinatie met een Ziektewetverzekering. Maar de werkgever wordt dan wel zelf volledig verantwoordelijk voor de uitvoering van deze wetgeving. Werkgevers mogen deze dienstverlening ook uitbesteden aan gecertificeerde Arbodiensten. WorkingStyle biedt deze dienstverlening aan haar klanten, in combinatie met een fullservice verzuimabonnement. Wij zijn jaren ervaren met de uitvoering bij UWV en kunnen u dan ook op een juiste wijze begeleiden, tegen vast overeengekomen tarieven.

Wordt u ook eigenrisicodrager voor de WGA, dan is WorkingStyle een ervaren partner voor u. WorkingStyle zal dan 10 jaar lang de WGA begeleiding verrichten. Met uiteindelijk doel een juiste vaststelling van de mate van arbeidsongeschiktheid en een verminderde schadelast. WorkingStyle beschikt over arbeidsdeskundigen en verzekeringsartsen met uitgebreide UWV ervaring. De juiste weg is ons dan ook bekend.

De WIA begeleidingscontracten worden uitgevoerd op basis van een vaste prijs per medewerker. Additionele diensten vinden plaats op basis van een vaste prijs of een voorafgaande offerte. Bent u als werkgever verzekerd voor de WGA lasten, dan zal WorkingStyle de verzekeraar benaderen voor een aandeel in de kosten.